Behandling af dødsbo – advokater med speciale i arveret

Et dødsfald i den nærmeste familie er altid en ulykkelig hændelse. Derfor kan det også virke uoverskueligt at skulle tage stilling til behandling af dødsboet. Hos Bouet Leschly Advokatfirmaer har vi heldigvis mange års erfaring med behandling af dødsboer, og vi er gerne behjælpelige med rådgivning i den svære tid. I dette indlæg ser vi nærmere på et par af de opgaver, vi kan varetage som advokater med speciale i arveforhold.

Rådgivning om valg af skifteform

Efter dødsfaldet skal du og de øvrige arvinger tage stilling til, hvordan boet skal behandles. Som advokater kan vi enten bistå i forbindelse med privat skifte eller som bobestyrer..

Hvis I er enige om, hvordan arven skal fordeles, kan I med fordel vælge privat skifte. Ved privat skifte træffer I selv beslutninger om arvefordeling og dødsboets behandling. I har også selv ansvar for at sende relevante opgørelser til Skifteretten. Her kan vi som advokat for arvingerne sørge for at klare alt det praktiske i boet i samarbejde med jer og indsende opgørelser til Skifteretten og SKAT. Vi kan også blot bistå jer i enkeltspørgsmål, hvis I er i tvivl om noget.

Hvis boet skal behandles som bobestyrer af en af os, forestår vi på samme måde det praktiske i boet. Her forelægges vigtige beslutninger for arvingerne, og ved eventuel uenighed kan vi som bobestyrer træffe en beslutning på jeres vegne, der efterfølgende kan indbringes for skifteretten.

Hvilken skifteform skal vi vælge?

Hvilken form for skifte, der er mest hensigtsmæssig, afhænger af en række faktorer som boets størrelse og den indbyrdes relation mellem arvingerne. Ved behandling af dødsbo kan vi som advokater hjælpe med rådgivning om den mest fordelagtige skifteform i jeres konkrete tilfælde.

Du og dine nærmeste er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til behandling af dødsbo af en advokat. Vi varetager alle opgaver inden for dødsbobehandling.

Trackback from your site.

Leave a comment

Advokat
Lise Bouet

Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund

Telefon: 39 65 60 60
Email: bouet@bouet.dk
CVR: 15606630

Forretningbetingelser

Advokat
Hans Henrik Leschly

Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund

Telefon: 39 65 60 60
Email: hh@leschly.dk
CVR: 79098817

Forretningbetingelser
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Find vej