Advokat til testamente – hvordan skal din arv fordeles?

Har du taget stilling til, hvordan din arv skal fordeles? Hos Bouet Leschly Advokatfirmaer er vi specialister i arveret, og vi hjælper dig gerne med at oprette testamente. Vil du blive lidt klogere på testamente og arv, kan du læse med i dette indlæg, hvor vi ser nærmere på nogle typiske spørgsmål om emnet.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, der beskriver, hvem der skal arve dine økonomiske værdier. I testamentet fremgår det endvidere, hvordan din arv skal fordeles mellem arvingerne, og dermed har du selv mulighed for at bestemme fordelingen af din arv. Med et testamente har du for eksempel mulighed for at lade personer uden for din familie få glæde af din formue efter din død.

Hvem arver fra mig, hvis jeg ikke har oprettet testamente?

Hvis du ikke har oprettet testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvem der skal arve dine værdier. Arveloven er opdelt i tre såkaldte arveklasser, som dækker over henholdsvis ægtefælle og børn, forældre og søskende samt bedsteforældre. Det vil sige, at halvdelen af din arv som udgangspunkt går til din ægtefælle, mens den resterende halvdel går til dine børn. Hvis du ikke efterlader dig børn eller ægtefælle, vil arven tilfalde arvingerne i næste arveklasse og så fremdeles.

Skal jeg oprette testamente?

Du skal oprette et testamente, hvis du ønsker en anden fordeling end den, arveloven bestemmer. Har du for eksempel boet sammen med en kæreste eller en samlever, du ikke er gift med, vil personen ikke arve fra dig – medmindre du har ønsket det i dit testamente. Der kan desuden være andre personlige forhold, der har indflydelse på, om du bør oprette testamente.

Har du behov for en advokat til dit testamente, er du altid velkommen til at kontakte Bouet Leschly Advokatfirmaer. Vi tilbyder kvalificeret rådgivning om arveret, og vi er gerne behjælpelige med at skabe overblik over dine arveforhold.

Trackback from your site.

Leave a comment

Advokat
Lise Bouet

Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund

Telefon: 39 65 60 60
Email: bouet@bouet.dk
CVR: 15606630

Forretningbetingelser

Advokat
Hans Henrik Leschly

Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund

Telefon: 39 65 60 60
Email: hh@leschly.dk
CVR: 79098817

Forretningbetingelser
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Find vej